לחברות המעוניינות בשירותי פרילנס או סדנאות של אנליסט, ניתן לפנות אליי [email protected]
עבור חברות רבות המקצוע 'דאטה אנליסט' הוא מקצוע חדש ולכן לא כל המנהלים יודעים מה דאטה אנליסט עושה וכיצד לנצל בצורה הטובה ביותר את הכישורים שלו. לכן, במאמר זה הכנתי רשימה של משימות שדאטה אנליסט יכול לבצע על בסיסי נתונים כדי לקדם את החברה שהוא נותן לה שרות או עובד בה.
מענה לשאלות עסקיות
מנהלי מוצר, מנהלי קמפיינים ומחלקות של שימור לקוחות ועוד גורמים בארגון תמיד ירצו לדעת יותר דברים על הלקוחות שלהם. למשל, מנהלת מוצר תרצה לדעת כמה משתמשים באמת עושים שימוש בפיצ'ר החדש שהיא פיתחה, מנהל קמפיינים ירצה לדעת האם המשתמשים שהוא הביא אינם נוטשים לאחר השימוש הראשוני במוצר ומנהלת מחלקת שימור לקוחות תרצה לדעת כמה לקוחות היא הצליחה להחזיר לעומת חודש שעבר ואם אפשר גם לפלח את הנתון הזה לפי מדינות או סגמנטים אחרים.
לכל השאלות האלה דאטה אנליסט יכול לתת מענה בעזרת ניתוח הנתונים, והחלק הארי של התפקידו הוא ביצוע אנליזות עסקיות שעולות מהשאלות של מנהלי המחלקות.
להרחבה בנושא זה הכנסו למאמר – מענה לשאלות עסקיות על ידי דאטה אנליסט.
בניית דוחות KPI
לכל חברה יש את המדדים האסטרטגים (KPIs) החשובים לה (לפעמים המדדים האלה מכונים גם North star metrics או דוחות BI). דוחות KPI מאפשרים לעקוב אחר המדדים האלה בצורה קלה שמביאה להפקת תובנות בקלות.
בדוחות KPI הדאטה אנליסט יפלח את המטריקות החשובות לסגמנטים, יציג את הטרנד (מגמה) שלהם, ויתריע כאשר תהיה חריגה מהנורמה של המדד. ישנם דוחות KPI המופקים ברמה היומית, השבועית והחודשית.
להרחבה על נושא זה הכנסו למאמר – קידום מטרות אסטרטגיות בעזרת דו"ח KPI
ניתוח פאנל רכישה
לפני שמשתמשים רוכשים מוצר הם צריכים לעבור מספר שלבים. שלבים אלו מכונים פאנל. למשל באתרי e-commerce השלבים הנפוצים הם – הוספה של המוצר לסל, הזנת כרטיס אשראי ופרטי משלוח ואישור רכישה.
בכל אחד מהשלבים הללו המשתמש יכול לנטוש מהתהליך, ובניתוח פאנל הרכישה הדאטה אנליסט ינתח כל אחד מהשלבים הללו ויאתר את נקודות הכשל שגורמים למשתמשים רבים לא לסיים את הפאנל. בניתוח כזה רצוי גם לפלח לפי סגמטים ולראות את השוני בנטישת הפאנל בין הסגמנטים השונים.
ניתוח קמפיינים
הבאת משתמשים חדשים למוצר נעשית על ידי קמפיינים והם עולים כסף לחברה. לא כל המשתמשים שמגיעים מתורגמים אחר כך למשתמשים שישארו במוצר. ניתוח קמפיינים בוחן את המשתמשים שמגיעים למוצר ומשווה את הביצועים של כל קמפיין.
למשל, יכול להיות קמפיין יקר שמביא הרבה משתמשים אך שיעור ההמרה שלהם נמוך (השיעור של המשתמשים המבצעים פעולה רצויה כמו הרשמה למוצר או רכישה הוא נמוך). לעומת זאת, יכול להיות קמפיין זול שמביא מעט משתמשים חדשים אך שיעור ההמרה שלו גבוה מאד ולכן האנליסט ימליץ להגדיל את התקציב לקמפיין זה.
לרוב בניתוח קמפיין נעזר גם בכלים לניתוח אתרים כגון – גוגל אנליטיקס.
לחצו על הקישור להרחבה בנושא שיפור יחס ההמרה ע"י דאטה אנליסט.
ניתוח LTV
LTV הם ראשי התיבות של Lifetime value. בניתוח LTV הדאטה אנליסט מחשב את ההכנסה הממוצעת מלקוחות המוצר במשך תקופת זמן מסוימת (בד"כ חצי שנה או שנה). ניתן לפלח את הלקוחות לפי סגמנטים ולאתר את הסגמנטים עם הלקוחות הרווחיים יותר. ניתוח LTV יכול להרחיב את ניתוחי הקמפיינים ולעזור באיתור הערוצים הכי רווחיים שמהם מגיעים הלקוחות.
להרחבה על נושא זה הכנסו למאמר – חישוב LTV ללקוחות החברה.
* המאמר כתוב בלשון זכר אך מתייחס לכל המינים.
* לחלק ב' של המאמר לחץ על הקישור: מה זה דאטה אנליסט – חלק ב
English version of the article – How to improve your company's profit with data analytics
צריכים דאטה אנליסט על מנת לנתח את נתוני החברה שלכם?
מוזמנים ליצור איתי קשר [email protected]