האם אתם צריכים לגייס דאטה אנליסט לחברה שלכם?
התשובה – תלוי באיזה שלב החברה נמצאת.
בחברות סטארט-אפ קטנות בהן נאספו מעט נתונים, אין צורך להעסיק דאטה אנליסט במשרה מלאה כיוון שנפח העבודה שלו יהיה מצומצם. בשלבים הראשונים יכולים צוות המהנדסים לשלוף את המידע מהטבלאות בדאטה-בייס.
עם זאת, הבעיה במקרים אלו היא שאומנם קל למהנדסים לשלוף נתונים מטבלאות אך קל להם גם לשגות בהפקת תובנות נכונות מנתונים כאשר לא מוכשרים בכך. למשל כאשר משתמשים בממוצע במקום בחציון כשיש ערכים קיצוניים המסקנות שיוסקו מהנתונים יהיו שגויות.
אם אתם חברה בתחילת הדרך וצוות המהנדסים אחראי על שליפת הנתונים, כדאי להיעזר במנטור או פרילנסר דאטה אנליסט שידע להכווין את הצוות בהפקת תובנות ראשוניות מהנתונים.
כאשר החברה גדלה ויש צורך לקבל החלטות מבוססות נתונים באופן קבוע, רצוי להעסיק דאטה אנליסט שיהיה מחובר לצד העסקי של החברה, שידע לשלוף את הנתונים ולהימנע מהטיות סטטיסטיות כאשר הוא מפיק תובנות ומנגיש אותם למנהלים.
אם יש דאטה סיינטיסט בחברה, האם עדיין כדאי להעסיק גם אנליסט?
התשובה – תלוי במאפיינים של הדאטה סיינטיסט.
המקצוע דאטה סיינטיסט הוא שם כולל לעובדים שלהם מאפיינים רבים: יש דאטה סיינטיסטים שמבינים בניתוח תמונה ושפה, יש שמומחים במודלי ניבוי ומערכות המלצה ויש שמבינים בניתוח נתונים עסקיים.
אם לדאטה סיינטיסט יש מאפיינים של דאטה אנליסט, כלומר יש לו יכולות הנגשה והצגה של נתונים, חשיבה עסקית טובה, יכולות שליפה מטבלאות וכמובן הבנה טובה בסטטיסטיקה ושיטות מחקר, הוא למעשה מבצע תפקיד של דאטה אנליסט ובמקרה זה אין צורך לגייס עובד נוסף. יחד עם זאת, יש לשים לב שלרוב זה אינו המצב. בדרך כלל המיקוד של דאטה סיינטיסטים הוא לא בניתוח נתונים אלא במאפיינים אחרים של המקצוע.
* הפוסט נוסח בלשון זכר אך מתאים לכל המינים.
לחברות המעוניינות בשירותי פרילנס או סדנאות של אנליסט, ניתן לפנות אליי [email protected]