שיפור רווחיות בעזרת כלי BI

לחברות רבות יש מערכות ERP כדוגמת SAP או Priority שבעזרתן הם מנהלות את הפעילות העסקית שלהם של מכירות והמלאים. עם זאת, כשצריך לבצע ניתוח עסקי לצורך שיפור רווחיות מותאם ו"תפור" לצרכים של החברה, כמו עמידה של סוכני המכירות ביעדים, ניתוח זיכויים או ניתוח מוצרים לפי רווח גולמי, מערכות ה-ERP לרוב אינן נותנות מענה מספק. כתוצאה מכך, למנהלים קשה לראות כיצד ניתן לשפר את רווחיות העסק. לצורך כך אנו מציעים מוצר שנקרא "ניתוח רווחיות" המבצוע בעזרת כלי BI מתקדמים.

מה הוא ניתוח רווחיות?

ניתוח רווחיות כולל בתוכו מספר ניתוחים לפי מדדים מקובלים בתעשייה המחולקים לפי סגמנטים עסקיים. מדדים אלו מאפשרים לראות תמונה רחבה על מצב החברה ולקבל החלטות שיובילו לשיפור את הרווחיות שלה. בנוסף, הניתוח יאפשר ויסייע לבנות בסיס עזר להגדרת יעדים ומדדי KPI לניהול האסטרטגיה העסקית. הניתוח מבצוע בעזרת Power BI.

ניתוח מדדי רווחיות

ניתוח מחזור המכירות – ניתוח מחזור המכירות עוקב אחר סך ההכנסות ממכירות על פני תקופות זמן שונות. ניתוח זה מאפשר להבין את מגמות המכירות, לזהות עונות או תקופות חזקות וחלשות, ולבחון את השפעת הקמפיינים השיווקיים על המכירות. בנוסף, ניתן לפלח את מחזור המכירות לפי סוכנים, אזורים גיאוגרפיים, קטגוריות מוצרים וסגמנטים נוספים כדי להבין מה משפיע על הביצועים  על המחזור.

ניתוח מחירונים – ניתוח מחירונים משווה את המחירים שבהם נמכר המוצר בפועל לעומת המחיר הרצוי במחירון הבסיס שנקבע בתכנון עסקי (לקבלת מינימום נקודת איזון ורווחיות רצויה).
מדובר בניתוח קריטי להערכת האסטרטגיות השיווקיות והמסחריות של החברה ולבדיקת עמידה במדיניות התמחור שהוגדרה.

ניתוח רווח גולמי – ניתוח רווח גולמי בוחן את ההפרש בין ההכנסות ממכירת מוצרים לבין עלות המוצרים שנמכרו (עלות המכירה). ניתוח זה מאפשר לזהות מוצרים שנמכרים עם רווח גולמי נמוך מדי או מוצרים עם רווח גולמי גבוה אך אינם נמכרים באופן מספק. כמו כן, ניתן לפלח את הרווח הגולמי לפי סוכנים, סניפים ושאר הסגמנטים העסקיים.

ניתוח זיכויים – ניתוח זיכויים מתמקד בבחינת ההחזרים הכספיים שניתנו ללקוחות לעומת ההכנסות בפועל. ניתוח זה חיוני להבנת הסיבות להחזרים ולהפחתת שיעור הזיכויים במטרה לשפר את הרווחיות. כמו כן, ניתוח זה מאפשר להבין את העלויות הנלוות לזיכויים, כגון עלויות טיפול, עלויות החזרה, והשפעתן על המוניטין של החברה. טיפול ובדיקת סעיף זה הם קריטיים לצמצום הוצאות מיותרות ולשמירה על שביעות רצון הלקוחות. גם בניתוח זה, ניתן לקבל תמונה רחבה יותר בעזרת פילוח לפי סגמנטים. למשל, האם יש סוכן מכירות שלו יש שיעור זיכויים גבוה במיוחד? אזורים גיאוגרפיים, סוגי לקוחות, סוגי מוצרים ושאר הסגמנטים העסקיים.

פילוח מעמיק של נתוני רווחיות

את מדדי הרווחיות שתוארו ניתן לפלח לפי סגמנטים. פילוח הסגמנטים יכולים לעזור להבין מה משפיע על מדדי הרווחיות.

לכל חברה יש סגמנטים שהיא עובדת לפיהן. סגמנטים הנפוצים יכולים להיות:

  • מאפיינים של סוגי לקוחות (ארץ/ חול / לקוח מועדף וכד'..)
  • אנשי מכירות
  • סניפים
  • תאריך/ עונתיות /חגים
  • קטגוריות של מוצרים

תוצרי ניתוח רווחיות

בסיום הניתוח יוצגו הנתונים ויינתנו המלצות ומצגת לשיפור רווחיות החברה.

מעקב שוטף אחר רווחיות החברה בעזרת כלי BI

ניתוחי הרווחיות הינם ניתוחים סטטים של הקפאת מצב שמסקנותיהן מאפשרות לשפר את רווחיות החברה.

לאחר יישום המסקנות שעלו מהניתוחים בדרך כלל עולה הרצון לעקוב באופן שוטף אחר המדדים.

בעזרת דוחות BI ודאשבורדים המבוצעים בעזרת הכלי Power BI ומנוהלים באופן שוטף ניתן לעקוב ולפלח את המדדים לאורך הפעילות העסקית ולראות מגמות ושינויים ברווחיות החברה בזמן אמת.

יצירת קשר

ניתוח הרווחיות מבוצע על ידי יובל מרנין המומחה בניתוח נתונים ואנה גורביץ מומחית פיננסית ורואת חשבון.

לפרטים נוספים ב- לינקדאיןפייסבוק או במייל: [email protected]